Skip to main content
Lid wordenvind het op de hemrik

Keurmerk Veilig Ondernemen

KVO-certificering

Bedrijventerreinen en winkelgebieden komen voor KVO-certificatie in aanmerking als de betrokken partijen gezamenlijk afspraken maken om overlast en criminaliteit aan te pakken. Met maatregelen zoals (overval)preventietrainingen, betere openbare verlichting, georganiseerd toezicht en brandbeveiliging zorgt het KVO voor een veiliger en prettiger omgeving. De bedrijfsschade neemt af en het imago van het winkelcentrum of bedrijventerrein verbetert. Daar heeft niet alleen de ondernemer, maar ook de gemeente baat bij. Bovendien maakt het KVO de aanpak van criminaliteit en brandveiligheid voor de politie en brandweer een stuk effectiever. Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) verbetert op een gestructureerde manier de veiligheid van winkelgebieden (KVO-W) en bedrijventerreinen (KVO-B). Een duurzame samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie en brandweer staat hierbij centraal.

Op 2 november 2021 wordt de Hemrik weer gecertificeerd. De voorbereidingen voor deze certificering zijn in volle gang.

Werkgroep KVO

De werkgroep KVO heeft er voor gezorgd dat bedrijventerrein de Hemrik op 7 maart 2019 in het bezit kwam van een zesde ster Continu Samenwerken, voorheen Keurmerk Veilig Ondernemen op Bedrijventerreinen. Het bijbehorende certificaat is tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt door de voorzitter van MKB Nederland, Jacco Vonhof, aan de gemeente Leeuwarden, vertegenwoordigd door burgemeester Ferd Crone, de bedrijvenvereniging, de politie Fryslân en de brandweer Fryslân. Een geweldige prestatie die met veel arbeid en doorzettingsvermogen door deze werkgroep is gerealiseerd.
De werkgroep KVO bestaat uit de volgende leden: Herman Kiestra (bestuurslid bedrijvenvereniging de Hemrik), Harm Mink (parkmanager), Sander Lap, André Vellema (ondernemers op de Hemrik), Astrid Wassenaar, Cor Bruinsma (politie en wijkagent), Jan Kees Toxepeus (brandweer), Marten Bosma (Trigion) en Esther Holman (Juridische en Veiligheidszaken gemeente Leeuwarden).

Whatsappgroep Waakzaam de Hemrik

Wist u dat er een actieve whatsappgroep is op de Hemrik waarin ruim 125 ondernemers elkaar waarschuwen voor verdachte situaties, voertuigen en personen? Ook meedoen aan deze groep? Stuur een whatsapp naar Harm Mink 06-29077737 en na verificatie wordt u toegevoegd.

Aangifte Doen

Wilt u aangifte doen van inbraak, diefstal of een ander delict.
Klik hier om rechtstreeks naar de politie-site te gaan om aangifte te doen.

Brandveiligheidstips voor ondernemers

Speciaal voor u als ondernemers heeft de brandweer een folder uitgegeven met brandveiligheidstips.

Klik hier om de folder te lezen.
Nog meer preventietips leest u op de site http://www.brandweer.nl/fryslan

Korting op uw verzekeringspremies???

Het certificaat KVO, de eerste link bij de documenten, is uitgereikt en ook voor u, als ondernemer, zitten hier voordelen aan. Wist u dat er veel verzekeringsmaatschappijen korting geven op de premies voor de inboedel- en opstalverzekering? Informeer er eens naar bij uw verzekeringsmaatschappij of assurantietussenpersoon. Er kan om het certificaat worden gevraagd door sommige maatschappijen.
Bij de documenten treft u het certificaat "Continu Samenwerken" aan.

Documenten:

pdfCertificaat KVO 19-21.pdf

pdfPlan_van_aanpak_-_Bedrijventerrein_De_Hemrik_2018-2021.pdf

pdfCalamiteitenkaart