Lid wordenvind het op de hemrik

Keurmerk Veilig Ondernemen

KVO-certificatie

Bedrijventerreinen en winkelgebieden komen voor KVO-certificatie in aanmerking als de betrokken partijen gezamenlijk afspraken maken om overlast en criminaliteit aan te pakken. Met maatregelen zoals (overval)preventietrainingen, betere openbare verlichting, georganiseerd toezicht en brandbeveiliging zorgt het KVO voor een veiliger en prettiger omgeving. De bedrijfsschade neemt af en het imago van het winkelcentrum of bedrijventerrein verbetert. Daar heeft niet alleen de ondernemer, maar ook de gemeente baat bij. Bovendien maakt het KVO de aanpak van criminaliteit en brandveiligheid voor de politie en brandweer een stuk effectiever. Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) verbetert op een gestructureerde manier de veiligheid van winkelgebieden (KVO-W) en bedrijventerreinen (KVO-B). Een duurzame samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie en brandweer staat hierbij centraal.

Werkgroep KVO

De werkgroep KVO heeft er voor gezorgd dat bedrijventerrein Hermik op 3 februari 2016 in het bezit kwam van een vijfde ster Continu Samenwerken, voorheen Keurmerk Veilig Ondernemen op Bedrijventerreinen. Het bijbehorende certificaat is tijdens een fesstelijke bijeenkomst uitgereikt door de Minister van Veiligheid, Ard van der Steur aan de gemeente Leeuwarden, vertegenwoordigd door burgemeester Ferd Crone. Een geweldige prestatie die met veel arbeid en doorzettingsvermogen door deze werkgroep is gerealiseerd.
De werkgroep KVO bestaat uit de volgende leden:  RenĂ© Kempen (voorzitter), Petra Knol, Herman Kiestra (bestuursleden bedrijvenvereniging de Hemrik), Berend Knol, Sjoerd Wendelaar Bonga, Siebolt Lettinga (ondernemers op de Hemrik), Astrid Wassenaar, Cor Bruinsma (politie en wijkagent) en Esther Holman (Juridische en Veiligheidszaken gemeentel Leeuwarden).
Voor het jaar 2016 zijn de speerpunten van de werkgroep: verhogen van de aangiftebereidheid en de verkeers(on)veiligheid op de Hemrik.

Aangifte Doen

Wilt u aangifte doen van inbraak, diefstal of een ander delict.
Klik hier om rechtstreeks naar de politie-site te gaan om aangifte te doen.

Brandveiligheidstips voor ondernemers

Speciaal voor u als ondernemers heeft de brandweer een folder uitgegeven met brandveiligheidstips.

Klik hier om de folder te lezen.
Nog meer preventietips leest u op de site https://www.brandweer.nl/fryslan

Korting op uw verzekeringspremies???

Het certificaat "Continu Samenwerken" is uitgereikt en ook voor u, als ondernemer, zitten hier voordelen aan. Wist u dat er veel verzekeringsmaatschappijen korting geven op de premies voor de inboedel- en opstalverzekering? Informeer er eens naar bij uw verzekeringsmaatschappij of assurantietussenpersoon. Er kan om het certificaat worden gevraagd door sommige maatschappijen.
Bij de documenten treft u het certificaat "Continu Samenwerken" aan.

Documenten:

pdfMaatregelenmatrix_2015-2018.pdf

pdfVerslag_van_Dagschouw_Hemrik_06-10-2015.pdf

pdfDagschouw_De_Hemrik_dinsdag_11_oktober_2016.pdf

pdfCalamiteitenkaart

pdfCertificaat Continu Samenwerken


Keurmerk veilig ondernemen

Aed overzicht hemrik

Bedrijvenvereniging De Hemrik

Contactgegevens

Bedrijvenvereniging De Hemrik
Postbus 7504
8903 JM Leeuwarden

mail icon secretaris@dehemrik.nl