Skip to main content
Lid wordenvind het op de hemrik

Bedrijvenvereniging De Hemrik

Bedrijvenvereniging De Hemrik is een dynamische en actieve vereniging die in 2022 haar 35-jarig bestaan viert

Midden jaren zeventig is de gemeente Leeuwarden gestart met de aanleg van het bedrijventerrein Hemrik. De Hemrik beslaat een gebied van circa 230 hectare en ligt aan de oostkant van Leeuwarden. Het terrein telt op dit moment zo'n 350 gevestigde bedrijven waarvan er 210 lid zijn van de bedrijvenvereniging. Garagebedrijven, schoonmaakbedrijven en installatiebedrijven zijn zeer goed vertegenwoordigd op de Hemrik en als lid van de bedrijvenvereniging.

De Hemrik is bestemd van oorsprong bestemd voor produktie. en groothandelsbedrijven. Detailhandel wordt onder bepaalde voorwaarden toegestaan. Tegenwoordig vestigen ook dienstverleners en fitnessbedrijven zich graag op de Hemrik.

De bedrijvenvereniging is opgezet in 1987 met als het doel het leefbaar maken en houden van het bedrijventerrein. In verenigingsverband staan de leden sterker tegenover overheid en andere instanties. De vereniging verdedigt zowel collectieve als individuele belangen van de ondernemers. Speerpunten van de bedrijvenvereniging zijn veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit van het bedrijventerrein. Daarnaast organiseert de vereniging netwerkactiviviteiten en stimuleert het de samenwerking  leden onderling.