Skip to main content
Lid wordenvind het op de hemrik

Tips van de wijkagent

30 maart 2023
Gelukkig is de conclusie van de wijkagent dat er weinig wordt ingebroken op de Hemrik. Althans dat blijkt uit de politiecijfers zoals die halfjaarlijks worden besproken in de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen. Wel worden er af en toe roetfilters van auto's gestolen. Dit is het geval in heel Noord-Nederland.
Dus wordt er ingebroken doe dan in elk geval aangifte hiervan. Dat kan heel gemakkelijk door deze link bij je bladwijzers te plaatsen. Hopelijk heb je deze link nooit nodig.
Daarnaast geeft wijkagent Cor Bruinsma nog aan dat het zinvol is om je camera's en alarmmelders regelmatig te controleren. Klopt de stand van de camera's en melders nog. Wordt de gehele ruimte nog in beeld gebracht en staat de melder nog goed gericht? Per ongeluk kan er tegenaan gestoten zijn waardoor het beeld of melder slechts een deel van de ruimte opneemt waardoor er bij een inbraak waardevolle beelden verloren gaan en ook het alarm niet wordt geactiveerd.

Er is af en toe nog al eens verwarring over wanneer je moet kiezen voor 112, het spoednummer van de politie, brandweer en ambulancediensten. Op verzoek van wijkagent Cor Bruinsma sommen we nog eens op wanneer je 112 kan bellen.In de volksmond geldt, bel 112: bij bloed en spoed; 112 daar pak je daders mee; 112 daar red je levens mee; Je belt 112 bij levensbedreigende- en heterdaadsituatiesBijvoorbeeld:
1    Inbraak op heterdaad
2    Diefstal op heterdaad
3    Vernieling op heterdaad

In bovenstaande drie gevallen zal niet altijd sprake zijn van heterdaad maar als u ‘s ochtends constateert dat er ‘s nachts is ingebroken in uw bedrijfspand, spullen gestolen of zaken vernield, ook dan kunt u 112 bellen. Immers er kunnen nog inbrekers in het pand zitten maar ook voor het veiligstellen van sporen is het van belang zo snel mogelijk de politie te informeren zodat zij het pand kunnen controleren en sporen veilig stellen. Als er een politie-eenheid beschikbaar is dan komen ze zo spoedig mogelijk bij u langs. En doe ook altijd aangifte van inbraak, diefstal of vernieling. Dat kan via deze link, https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen
4    Aanrijding met gewonden
5    Mishandeling
6    Beroving
7    Steekpartij
8    Vechtpartij
9    Als er iemand onwel wordt
10  Vandalisme op heterdaad
11  Ontvoering of een poging tot ontvoering

Ben je getuige of slachtoffer van een van deze zaken? Bel 112! Deze oproepen vallen onder de hoogste prioriteit van de politie. Een politieauto komt altijd poolshoogte nemen. Hoe eerder je 112 belt, des te sneller de politie kan reageren. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de daders te pakken. De meldkamer van de politie stuurt politieauto's aan op het moment dat er een 112-melding komt.
?p=image&src=%7B%22file%22%3A%22images%2Fafbeeldingen%2Fpolitie Tips van de wijkagent - Bedrijvenvereniging De Hemrik