Skip to main content
Lid wordenvind het op de hemrik

Adopteer een BOSK-boom

30 mei 2022
2022 is het jaar van Bosk! Ondernemer, word jij de trotse eigenaar van een Bosk-boom? Van 7 mei tot en met 14 augustus veroveren de bomen van Bosk de binnenstad van Leeuwarden. De bomen en het culturele programma daaromheen laten zien hoe de natuur bijdraagt aan het leven in de stad. Na Bosk krijgen de bomen in Leeuwarden en omstreken een permanente plek. Een plek waar ze in verse aarde wortel kunnen schieten en gaan waken over ondernemers van volgende generaties. 205 bomen zijn nog zoek naar zo’n plek in de Hemrik en de Zwette.Wil jij een boom of bomen een vaste groeiplek bieden en tegelijk bijdragen aan het klimaat? Adopteer dan een boom van Bosk. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.Bomen zijn cool én koelBomen nemen veel regenwater (tot 8.000 liter per volwassen boom) en CO2 op, dragen bij aan de biodiversiteit en geven verkoeling in de zomer. Het is gemiddeld 8 graden Celsius koeler onder een boom en er is 50% minder airco nodig als er bomen rondom een gebouw staan. Daarnaast maakt het jouw terrein ook aantrekkelijker voor medewerkers en klanten.Met de bomen wil de gemeente Leeuwarden gelijk een aantal wateroverlast en hittestressplaatsen aanpakken. De Hemrik is een gebied waar het risico op hittestress in de zomer en wateroverlast groot is en in de toekomst alleen maar groter wordt als we niets doen aan de verstening. Dat kunnen we alleen samen met ondernemers aanpakken. Bomen zijn in de aanschaf niet goedkoop. Door de bijdrage van sponsoren van Bosk, waaronder het LOF, de gemeente Leeuwarden en de bedrijvenvereniging de Hemrik, kunnen we jou een boom aanbieden tegen een gereduceerd tarief van 150 of 200 euro (afhankelijk van de grootte). Kun je meer bomen kwijt op jouw terrein? Graag zelfs!52a500d9-70be-614c-0883-494b49df20e1 Adopteer een BOSK-boom - Bedrijvenvereniging De HemrikEven praktischJe vraagt een boom of bomen aan met het aanvraagformulier. Er zijn 21 soorten waar je uit kunt kiezen. Van elke boomsoort zijn een beperkt aantal exemplaren beschikbaar. Dus wie het eerst komt die het eerst maalt.Wat gebeurt er daarna:
  • Groeiplaatscheck: Een boom heeft licht, water, voedingsstoffen en genoeg ruimte nodig. We hebben Van Beets Boom&Groen gevraagd om een groeiplaatscheck te doen. Zij nemen hierover contact met jou op. Zo geef je de boom een goede start en gaat deze geen hinder geven. Is de boom of de plek niet geschikt? Dan kijken zij met jou wat er wel mogelijk is.
  • De gemeente regelt het vervoer van de bomen naar de Hemrik.
  • Van Beets plant de bomen in het najaar van 2022.
  • Wat doe je zelf?
    • Je kiest zelf welke boom/bomen je wilt en waar ze komen te staan op jouw terrein. Ze moeten wel binnen 6 meter van een verhard pad geplant kunnen worden. Denk ook na of de groeiplaats vrij is van kabels en leidingen en de boom ruimte heeft om nog iets door te groeien.
    • Een boom heeft weinig onderhoud nodig als deze de ruimte krijgt. Hij heeft wel water nodig. Vooral de eerste 2 jaar. Je ontvangt bij jouw boom een informatiepakketje over de boom en hoe je de boom onderhoudt.
Adopteer jouw boom vandaag nog!Bekijk het bomenaanbod in het aanmeldformulier. Beantwoord de vier vragen en je weet direct welke boom op jouw terrein gelukkig gaat worden.Heb je een vraag?Neem dan contact op met jouw parkmanager Harm Mink via parkmanager@dehemrik.nl of bel 06-29077737."Het beste moment om een boom te planten is tien jaar geleden. Het op één na beste moment is nu."- Confucius -fd7fd0f9-bdc9-a314-e198-bd6d1f7acde3 Adopteer een BOSK-boom - Bedrijvenvereniging De Hemrik

Meer weten over de hittestress- en wateroverlastgebieden op de Hemrik?

Klik op de plattegrond voor meer informatie.

?p=image&src=%7B%22file%22%3A%22images%2Fafbeeldingen%2Fbosk Adopteer een BOSK-boom - Bedrijvenvereniging De Hemrik