Lid wordenvind het op de hemrik

Ondernemers gezocht voor interview onderzoekscriptie

Ik zal mij even kort voorstellen, mijn naam is Frank de Haan en ik ben student aan de Hanzehogeschool te Groningen. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen ben ik op zoek naar de mening van ondernemers van bedrijventerrein De Hemrik. Zo doe ik momenteel mijn afstudeerscriptie voor de opleiding Toegepaste Psychologie, hierbij wil ik onderzoeken wat motivatoren zijn van ondernemers om klimaatbewuste investeringen te maken in de onderneming.

Langzamerhand zullen we met z’n allen toch steeds meer moeten conformeren aan de klimaatvraagstukken, alleen zo makkelijk is dat natuurlijk niet. Daarom ben ik samen met het lectoraat Ruimtelijke Transformaties – Water van kenniscentrum NoorderRuimte van de Hanzehogeschool bezig met dit onderwerp. Er wordt gekeken naar de manier waarop bedrijven zich kunnen aanpassen aan de gevolgen van een klimaat wat steeds extremer wordt. Dit gaat met name om toenemende hitte, lange periodes van droogte maar daarnaast ook extremere regenval wat wateroverlast met zich mee brengt.

In mijn onderzoek focus ik mij op de psychologische factoren die hier aan vooraf gaan; wat motiveert een ondernemer nou het meeste om dit soort maatregelen te nemen? En wat kan bijvoorbeeld de overheid doen om bedrijven te helpen hierbij? Dat er iets moet gaan veranderen in de toekomst is bijna onvermijdelijk, maar dit vraagt wel om een gerichte aanpak waar onderzoek voor nodig is. Om daarbij te helpen is de mening van uw bedrijf nodig!

Daarom wil ik u middels dit bericht in de nieuwsbrief vragen om mee te helpen aan dit onderzoek. Uw mening als bedrijf/ondernemer is voor velen erg belangrijk en gaat een ieder van ons helpen om een groenere toekomst in te gaan. Daarom wil ik u uitnodigen voor een éénmalig interview van 1 tot 1.5 uur om over dit onderwerp te praten. Voor het interview zou het prettig zijn om bij u langs te komen, echter mocht dit niet lukken dan kan het natuurlijk ook digitaal. Hierbij is het gewenst om het gesprek op te nemen voor een betere verwerking van de onderzoekdata. Uiteraard zullen deze opnames na het afronden van de scriptie worden verwijderd. Verder zal er zo zorgvuldig mogelijk worden omgegaan met de onderzoeksresultaten. Zo worden alle namen van bedrijven en haar contactpersonen geanonimiseerd dus deze zijn niet te herleiden naar individuen en/of het bedrijf in kwestie.

Mocht u door het lezen van dit bericht enthousiast zijn om mij hierbij te helpen, dan is het gewenst om een berichtje te sturen naar bedrijvenvereniging De Hemrik, of een mailtje naar mijzelf. Ik wil u alvast heel erg bedanken voor het meedenken, en hopelijk tot snel!

Heeft u nog vragen of zijn er onduidelijkheden, dan kunt u mij altijd mailen op: f.r.de.haan@st.hanze.nl

Met vriendelijke groet,

Frank de Haan

Keurmerk veilig ondernemen

Aed overzicht hemrik

Bedrijvenvereniging De Hemrik

Contactgegevens

Bedrijvenvereniging De Hemrik
Postbus 7504
8903 JM Leeuwarden

mail icon secretaris@dehemrik.nl