Lid wordenvind het op de hemrik

Wanneer 112 bellen??

Er is af en toe nog al eens verwarring over wanneer je moet kiezen voor 112, het spoednummer van de politie, brandweer en ambulancediensten. Op verzoek van wijkagent Cor Bruinsma sommen we nog eens op wanneer je 112 kan bellen.
 
In de volksmond geldt, bel 112: bij bloed en spoed; 112 daar pak je daders mee; 112 daar red je levens mee;
 
Je belt 112 bij levensbedreigende- en heterdaadsituaties
Bijvoorbeeld:
1.      Inbraak op heterdaad;
2.      Diefstal op heterdaad;
3.      Vernieling op heterdaad;

in bovenstaande drie gevallen zal niet altijd sprake zijn van heterdaad maar als u ‘s ochtends constateert dat er ‘s nachts is ingebroken in uw bedrijfspand, spullen gestolen of zaken vernield, ook dan kunt u 112 bellen. immers er kunnen nog inbrekers in het pand zitten maar ook voor het veiligstellen van sporen is het van belang zo snel mogelijk de politie te informeren zodat zij het pand kunnen controleren en sporen veilig stellen. als er een politie-eenheid beschikbaar is dan komen ze zo spoedig mogelijk bij u langs. en doe ook altijd aangifte van inbraak, diefstal of vernieling. dat kan via deze link, https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen

4.      Aanrijding met gewonden;
5.      Mishandeling;
6.      Beroving;
7.      Steekpartij;
8.      Vechtpartij;
9.      Als er iemand onwel wordt;
10.  Vandalisme op heterdaad;
11.  Ontvoering of een poging tot ontvoering.

Ben je getuige of slachtoffer van een van deze zaken? Bel 112! Deze oproepen vallen onder de hoogste prioriteit van de politie. Een politieauto komt altijd poolshoogte nemen. Hoe eerder je 112 belt, des te sneller de politie kan reageren. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de daders te pakken. De meldkamer van de politie stuurt politieauto's aan op het moment dat er een 112-melding komt.

Keurmerk veilig ondernemen

Aed overzicht hemrik

Bedrijvenvereniging De Hemrik

Contactgegevens

Bedrijvenvereniging De Hemrik
Postbus 7504
8903 JM Leeuwarden

mail icon secretaris@dehemrik.nl