Lid wordenvind het op de hemrik

Camera in Beeld, meld uw camera aan

De werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen vraagt nogmaal u aandacht voor het project Camera in Beeld van de Politie en hoopt dat u in grote getale uw camera wilt aanmelden.

Voor de politie is verzamelen van camerabeelden kort na het strafbare feit een heel belangrijk middel om tot een verdachte te komen. Niet altijd weet de politie waar camera’s hangen op de Hemrik. Sommige camera’s zijn duidelijk zichtbaar, andere camera’s niet. Hierdoor kan het zijn dat we cruciale beelden van verdachten of verdachte voertuigen missen. Het niet hebben van camerabeelden kan leiden tot het niet vinden van verdachten. De politie wil graag weten of u over camara’s aan of bij uw pand heeft

Hiervoor is door de landelijke politie het project Camera in Beeld opgezet. Dit is een database waarin uitsluiten de gegevens staan. Zie het formulier voor wellke gegevens u dient op te geven. De politie ziet dus niet online mee met uw camerabeelden. Het gaat uitsluitend om de registratie van de lokatie van de camera en de contactpersoon van uw bedrijf waar de politie contact mee kan opnemen

Aanmelden van uw camera kan op de website www.politie.nl/cib. Het aanmelden kost slechts enkele minuten van uw kostbare tijd maar het melden van uw camera draagt bij tot een veiliger Hemrik.

Het belang van het verkrijgen van camerabeelden blijkt uit het onderstaande, betreffende de woningoverval aan de Venusweg op 10 september 2017

De politie heeft zondagochtend op diverse locaties in Leeuwarden drie mannen aangehouden. Het gaat om twee Leeuwarders van 20 en 21 jaar en om een man uit Den Helder (29). Het trio wordt verdacht van betrokkenheid bij een woningoverval, eerder op de zondagochtend aan de Leeuwerder Venusweg. Bij die overval raakte niemand gewond, maar wel werd één van de bewoners geslagen en bedreigd met een sterk op en vuurwapen gelijkend voorwerp.

Om half zes kwam de melding dat mannen bezig waren met het overvallen van de woning. De mannen bedreigden de drie aanwezige bewoners en eisten geld. De daders gingen er na verloop van tjid vandoor in een auto. Het is nog niet bekend of ze ook wat buit hebben gemaakt.

De politie deed gelijk na de melding onderzoek in en om de woning. Op camerabeelden vond de politie beelden van de vluchtauto. Die werd even laten aangetroffen bij de binnenstad. Met hulp van weer andere camerabeelden kwam de politie een aantal verdachten op het spoor. De drie aangehouden mannen ziten vast. De politie denkt dat er nog meer mensen bij de overval zijn betrokken. De recherche gaat verder met het onderzoek naar de overval. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van beelden van camera's die zijn aangemeld bij het project 'camera in beeld'.

MELD UW CAMERA AAN!!! MELD UW CAMERA AAN!!! MELD UW CAMERA AAN!!!

Keurmerk veilig ondernemen

Aed overzicht hemrik

Bedrijvenvereniging De Hemrik

Contactgegevens

Bedrijvenvereniging De Hemrik
Postbus 7504
8903 JM Leeuwarden

mail icon secretaris@dehemrik.nl