Lid wordenvind het op de hemrik

Meeting Junokade

De politie van Leeuwarden heeft vrijdagavond 24 juli, 25 proces-verbalen opgemaakt in de omgeving van de Junokade. De politie kreeg klachten over geluidsoverlast en het rijgedrag van sommige autobestuurders die daar bijeen komen. Daarom heeft de politie samen met de a363b124 68ed 4910 a1c1 4bfeb47eaa8ahandhaving en het Team Verkeer een grote controle opgezet.

De politie heeft zeven proces-verbalen uitgeschreven voor het onnodig maken van geluid, vijf keer voor het niet volgen van de juiste rijrichting, vijf keer voor het rijden met mistlichten, drie keer voor het niet-rijden met autogordel om, twee keer voor het rijden met te gladde banden en één keer voor het rijden met een kenteken dat niet aan de eisen voldoet.

Verder werd één persoon aangehouden met een ongeldig rijbewijs. Dat is een misdrijf. En ten slotte is er één rijbewijs ingevorderd vanwege gevaarlijk rijgedrag. De controle vond plaats tussen 20.00 uur en 2.00 uur. De politie van Leeuwarden heeft laten weten dat dergelijke gerichte controles vaker uitgevoerd zullen worden. (einde bericht)

Elke vrijdagavond wordt er rommel, lege blikjes, lege zakjes, achtergelaten. Het loopt de laatste weken de spuigaten uit, maar misschien is er sprake van een ommekeer in het gedrag van de bezoekers gelet op de Facebook-pagina Meeting Junokade.
Een paar reacties op de rotzooi die achterblijft:

"Voor degenen die de meeting graag willen behouden: Ruim je rotzooi op AUB!!😤. Net rondje juno gelopen en allerlei rotzooi opgeruimd. ( vooral extreem veel blikjes en bierflesjes). Kwamen bij de prullenbakken met 4 zakken vol rommel. Denk als het zo doorgaat dat er een streep door de meeting gaat... en dat willen we niet toch?"

"Ik meld mij aan als vrijwilliger, wil de meeting graag behouden, heb vanavond sowieso al veel afval opgeruimd op de kade."

Keurmerk veilig ondernemen

Aed overzicht hemrik

Bedrijvenvereniging De Hemrik

Contactgegevens

Bedrijvenvereniging De Hemrik
Postbus 7504
8903 JM Leeuwarden

mail icon secretaris@dehemrik.nl