Lid wordenvind het op de hemrik

Politienieuws apr-mei

De Coronacrisis zorgt voor minder criminaliteit en aangiftes op de Hemrik. Er gebeurt weinig, aldus wijkagent Cor Bruinsma. Weinig inbraken, weinig diefstallen is het beeld van de laatste maanden. Kortom, de Hemrik staat er goed op bij de politie.
De meetings op vrijdagavond op de Junokade worden regelmatig gemonitord en er worden controles gehouden tijdens de meeting. Wel is er sprake van een zekere tendens dat er in meerdere straten en wegen op de Hemrik wordt geracet. Dit is in elk geval te zien op de Aldebaranweg waar de remsporen van auto’s op het wegdek staan. Aarzel niet hiervan wijkagent Cor Bruinsma op de hoogte te stellen. Dit kan door een mail te sturen naar Cor, cor.bruinsma@politie.nl.
Een foto van de auto’s wordt door Cor zeer op prijs gesteld. Een nog snellere manier, heterdaad betrappen, is om hiervan gelijk melding te doen in de appgroep De Hemrik Waakzaam. Deze groep bestaat momenteel uit 130 leden en waarschuwt elkaar voor verdachte situaties, personen en voertuigen. Wijkagent Cor Bruinsma maakt deel uit van de appgroep de Hemrik Waakzaam.
Nog geen lid?? Meld u dan aan bij Harm Mink, 06-29077737. Vermeld bij uw aanmelding wel uw naam.

Internetcriminaliteit wordt een steeds groter probleem in de samenleving. Daarom onderstaande tips.

WhatsApp-fraude en sms-fraude herkennen
  • Een ‘bekende’ vraagt snel geld. Een goede bekende of familielid vraagt u om geld over te maken. Dat moet altijd snel en het gaat om forse bedragen. Er moet een rekening worden betaald, de website van de bank ligt eruit of de persoon is bestolen in het buitenland. Er wordt beloofd dat het geld natuurlijk snel wordt terugbetaald.
  • Een ‘bekende’ gebruikt een onbekend nummer. Meestal appt of sms't iemand eerst dat hij of zij (tijdelijk) een nieuwe telefoonnummer heeft. Er is een bekende foto gekoppeld aan het nummer, waardoor het betrouwbaar lijkt.
  • De ‘bekende’ vermijdt ander contact. Telefonisch contact of kritische vragen (om te checken of het écht uw zoon is) worden handig vermeden. Iemand moet net in vergadering, zijn dochtertje ophalen of de verbinding valt weg.
Twijfelt u of de 'bekende' bekend is?
  • Bel de persoon op het nummer dat bij u bekend is.
  • Stel persoonlijke vragen die alleen de bekende of het familielid kan weten.
  • Ga na of het rekeningnummer dat wordt genoemd inderdaad van de bekende of het familielid is.
  • Belt de 'bekende' met een nieuw nummer? Google het telefoonnummer. Misschien is het nummer gemeld en al eerder gebruikt voor fraude.

Keurmerk veilig ondernemen

Aed overzicht hemrik

Bedrijvenvereniging De Hemrik

Contactgegevens

Bedrijvenvereniging De Hemrik
Postbus 7504
8903 JM Leeuwarden

mail icon secretaris@dehemrik.nl