Lid wordenvind het op de hemrik

Wij Vikingen 10 december

Het bestuur van de bedrijvenvereniging de Hemrik nodigt u graag uit voor een vroege maar bijzondere kerstbijeenkomst op dinsdag 10 december. Dit keer geen bijeenkomst op de Hemrik maar in het Fries Museum waar we de expositie Wij Vikingen gaan bezoeken en afsluiten met een heerlijk buffet.
Wij Vikingen neemt u mee naar de eeuwen van de vele Vikingeninvallen in Frisia. U ontdekt hoe families werden verscheurd door ontvoeringen, huizen werden platgebrand en dorpen verwoest. Maar u maakt ook kennis met een andere kant van de Vikingen.
Vikingen waren de piraten van de Noordzee. Moordend, plunderend en rovend maakten ze de Europese kusten onveilig. Ook Frisia, het Nederlandse kustgebied, werd geteisterd door Vikingen. De aanvallen begonnen in het jaar 810, toen Deense Vikingen Frisia aanvielen met een vloot van maar liefst tweehonderd schepen. De woeste Vikingen stopten pas met hun plunderingen toen hun slachtoffers een flinke hoeveelheid zilver betaalden. Maar in de jaren daarna kwamen ze nog vaak terug.
De tentoonstelling is een spannende ontdekkingsreis.

Programma
17.00 uur Ontvangst in het Fries Museum
17.30 uur Rondleiding wij Vikingen in vier groepen
18.30 uur Buffet in Café Thus
20.15 uur Einde programma

U kunt uw deelname kenbaar maken door een mail te sturen naar secretaris@hemrik.nl of bel, whatsappp naar 06-29077737 (Harm Mink). Opgave is mogelijk tot en met vrijdag 6 december.

Keurmerk veilig ondernemen

Aed overzicht hemrik

Bedrijvenvereniging De Hemrik

Contactgegevens

Bedrijvenvereniging De Hemrik
Postbus 7504
8903 JM Leeuwarden

mail icon secretaris@dehemrik.nl