Lid wordenvind het op de hemrik

Werk slim, Reis slim, Ga toch fietsen

Doe mee aan de fietsstimuleringsactie ‘Ga toch fietsen!’ van Werk Slim, Reis Slim / gemeente Leeuwarden.

Meld u aan voor de e-bike probeerweken, een fietsstimuleringsactie van Werk Slim, Reis Slim voor uw medewerkers

Werk Slim, Reis Slim (WSRS) organiseert voor het bedrijfsleven de e-bike probeerweken onder de actienaam ‘Ga toch fietsen!’. Uw werknemers, die op fietsbare afstand (tot ca. 25 km) van hun werk wonen en doorgaans met de auto van en naar het werk reizen, kunnen kosteloos twee weken lang een e-bike uitproberen of één week een speed pedelec voor het woon-werkverkeer. De actie duurt tot eind 2019. Wij vragen uw medewerking om samen met ons van deze actie een succes te maken door u aan te melden.
U kunt zich als werkgever vanaf nu aanmelden op onze website.

aanmelden

De e-bike-probeerweken-actie is een van de stimuleringsacties die WSRS samen met het Leeuwarder bedrijfsleven oppakt. Om deelname voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken, stellen we een kant en klare (digitale) communicatietoolkit beschikbaar. Daarin zitten online teksten en middelen waarmee u de medewerkers via websites en email kunt stimuleren op de fiets naar het werk te gaan in plaats van met de auto. Poster en flyers bezorgt WSRS bij u.

Stap uit de auto en Ga toch fietsen!
De fietsen (e-bikes en speed pedelecs) worden gratis beschikbaar gesteld door fietshandelaren uit de stad en de regio. De aanmelding/reservering door de medewerkers wordt geheel verzorgd door middel van een registratiesysteem. Deelnemende medewerkers kunnen de fietsen halen en brengen bij de fietshandelaar naar keus. Ook de berichtgeving daarover wordt door WSRS verzorgd. De fietsen zijn tot 31 december 2019 beschikbaar.

Aanmelden medewerkers
Nadat u zich aangemeld heeft, krijgt u van WSRS een mail met daarin de intranet / mailtekst die u kunt gebruiken om uw medewerkers te informeren over de e-bike probeeractie en te stimuleren eraan mee te doen. In deze mail staan de linken waarmee zij zich kunnen aanmelden via uw intranet of mail.

Waarom deze actie?
Het doel van de actie is de forenzen onder uw medewerkers te stimuleren uit de auto te stappen en naar het werk te fietsen. Minder auto’s en meer fietsen betekent gezonde en vitale werknemers, een positieve bijdrage aan duurzaam ondernemen en een gezonde, CO2-reductie en een leefbare en bereikbare stad/regio. We kunnen dit alleen realiseren met het enthousiasme van bedrijven en organisaties in Leeuwarden.

Meer informatie nodig?
Op de website van Werk Slim, Reis Slim vindt u de FAQ met meest gestelde vragen en antwoorden over de actie. Ook vindt u meer informatie op www.werkslimreisslim.nl  of www.stapuitdeauto.nl. Voor andere vragen kunt u contact opnemen met Peter Post, projectleider Fiets#1, telefoon 058-2338605. Mailen kan ook naar peter.post@leeuwarden.nl. U kunt ook contact opnemen met Martin Dijkstra, programmaregisseur Werk Slim, Reis Slim, telefoon 06-21578289, e-mail md@zest.nl.

Werk Slim, Reis Slim
Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Fryslân en gemeente Leeuwarden werken onder de naam Werk Slim, Reis Slim aan minder auto’s in de spits en de reductie van CO2. De actie ‘Ga toch fietsen!’ wordt u en uw werknemers aangeboden door WSRS in samenwerking met fietshandelaren uit de regio.

We kijken uit naar uw aanmelding.

Met vriendelijke groet,

Martin Dijkstra, programmaregisseur Werk Slim, Reis Slim
Harm Mink, parkmanager de Hemrik 

Keurmerk veilig ondernemen

Aed overzicht hemrik

Bedrijvenvereniging De Hemrik

Contactgegevens

Bedrijvenvereniging De Hemrik
Postbus 7504
8903 JM Leeuwarden

mail icon secretaris@dehemrik.nl