Lid wordenvind het op de hemrik

Camera in Beeld (update)

Geachte leden van bedrijvenvereniging de Hemrik,

Ik ben Peter Janson, hoofdagent van politie Noord-Nederland, team Leeuwarden. Ik houd me bezig binnen team Leeuwarden met het project “camera in Beeld”.

“Camera in Beeld” is een project waarbij cameraposities geïnventariseerd worden van particulieren en bedrijven. Ik doe dit omdat een grote kern van de opsporingsgerichtheid zit in de beelden van beveiligingscamera’s die aangeleverd worden door u!

U kent het allemaal wel! Het programma “Opsporing verzocht”. Vaak worden er camerabeelden getoond met de vraag aan u of u iemand herkent of misschien aanwijzingen heeft die kunnen leiden tot een verdachte.

Voor de politie is verzamelen van camerabeelden kort na het plegen van een strafbare feit een heel belangrijk middel om tot een verdachte te komen. Deze camera’s zijn niet altijd direct zichtbaar voor ons. Juist die camera’s kunnen cruciale informatie bevatten voor de opsporing. Camera’s die u gericht heeft op uw eigen bezit, op uw eigen erf of terrein van het bedrijf hebben vaak een deel wat gericht is op de openbare weg. Iets wat niet verboden is!

In Leeuwarden en omgeving hebben we helaas te maken met vele woning- en bedrijfsinbraken. U kent vast wel bedrijven waar ooit een inbraak of diefstal heeft plaatsgevonden. Help de politie en uw buurt door uw beveiligingscamera aan te melden bij www.politie.nl/cib
Het aanmelden kost weinig tijd! Slechts enkele minuten.

Ik wil u in een korte beschrijving via onderstaande plaatjes uitleggen hoe de poltie te werk gaan als uw beveiligingscamera is aangemeld.

hoe werkt camera in beeld

Voorbeeld: Er wordt op de Hemrik ingebroken, dan checken wij in de database de aangemelde cameraposities op de Hemrik. Als wij dan denken dat de camerapositie ons kan helpen in het politieonderzoek dan vragen wij of de beelden van deze camera door ons bekeken mogen worden. In veruit de meeste gevallen bekijken we de beelden binnen een paar uur na de melding.
Ik begrijp dat u belangrijke vragen heeft. Kan de politie meekijken of kan mijn buurman zien dat ik mijn camera heb aangemeld. Nee, dat kan in beide gevallen niet!!!

“Camera in Beeld” heeft beschikking over een beveiligde databank waarin cameraposities bewaard worden en waar deze posities geraadpleegd kunnen worden. Het raadplegen van de cameraposities is alleen toegankelijk voor politiemensen. U hoeft niet bang te zijn dat uw gegevens op straat komen te liggen en beschikbaar zijn voor derden. Als u vragen heeft of u wilt graag dat ik of een collega langs komt om u te helpen bij het aanmelden dan kunt u zich melden bij uw wijkagent. Wij komen graag bij u langs. U kunt uw wijkagent, Cor Bruinsma, een mail sturen hierover. Zijn e-mailadres is cor.bruinsma@politie.nl.

Hoogachtend,

Peter Janson
Hoofdagent van politie, Noord Nederland, Team Leeuwarden
Aanjager project “Camera in Beeld”

Keurmerk veilig ondernemen

Aed overzicht hemrik

Bedrijvenvereniging De Hemrik

Contactgegevens

Bedrijvenvereniging De Hemrik
Postbus 7504
8903 JM Leeuwarden

mail icon secretaris@dehemrik.nl