Lid wordenvind het op de hemrik

Energie voor het MKB

Een onafhankelijk energieadvies voor uw bedrijf
De provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden starten een uniek duurzaamheidsproject voor het MKB in de gemeente. Wilt u tot wel 60% energie besparen of uw eigen energie opwekken in uw bedrijfspand? Doe dan mee aan het project Energie voor MKB! U krijgt een complete energiescan van uw bedrijfspand en een actieplan om in de toekomst zelfvoorzienend te zijn. De provincie Fryslân en uw gemeente betalen 2/3 van de kosten. U heeft zo de mogelijkheid om met een kleine eigen bijdrage dit energieadvies te ontvangen.
Het project is al succesvol uitgevoerd in vele andere Friese gemeenten. Nu heeft ook u de kans om met een kleine eigen bijdrage een complete scan te laten uitvoeren.

Wat krijgt u precies bij deelname aan Energie voor MKB? 
  • Een onafhankelijke energie expert bezoekt uw bedrijf.
  • Onderzoek naar energie besparing en opwekkingsmogelijkheden
  • Een maatwerk rapport met alle maatregelen plus de bijbehorende subsidies en fiscale regelingen inzichtelijk voor uw bedrijf.
  • Een indicatief energielabel van uw pand
  • Inzicht in verduurzaming van uw wagenpark en uw energie inkoop
  • Toelichting op het rapport
  • Een informatiebijeenkomst met andere deelnemers en met energie experts Handige tools zoals een energieverbruikmeter 
  • Wij blijven uw onafhankelijke vraagbaak.
Wat levert deelname aan Energie voor MKB op? 
Andere bedrijven die hebben deelgenomen aan Energie voor MKB hebben meer inzicht gekregen in hun energieverbruik. Zij zijn direct aan de slag gegaan met het nemen van maatregelen, zoals het plaatsen van LED-verlichting en zonnepanelen. Een aantal is zelfs al bezig hun bedrijfspand te verwarmen zonder aardgas.

Wat is uw bijdrage?
Door een bijdrage van uw gemeente en de provincie is het tarief slechts € 350,- excl. BTW. Deze kosten zijn in veel gevallen al binnen een paar maanden terugverdiend!

Voor wie?
Bedrijven zoals een kantoorpand, uitzendbureau, winkel, hotel, zorgpraktijk of melkveehouderij. Grote bedrijven met complexe bedrijfsprocessen kunnen tegen meerkosten een specifiek advies krijgen over energiebesparing in deze processen.
Bedrijven die met name geïnteresseerd zijn in de financiële aspecten van zonnepanelen, kunnen contact opnemen met Stichting Synnovem (info@synnovem.nl). Hiervoor loopt in de gemeente een afzonderlijk project.

Doe ook mee!
Het wordt steeds belangrijker dat uw bedrijfspand klaar is voor de toekomst en energiezuinig is. Banken en overheden vragen erom. Bovendien kunt u energie en geld besparen. Meedoen loont dus! Let op: het aantal energiescans met korting is beperkt. Wij helpen ook u graag duurzaam op weg!

W2N Engineers/Freerk Wiersum 
Hoogland Subsidieadvies/Marco Hoogland
Ballemans Advies/Marlies Ballemans

Wilt u meer informatie of zich aanmelden? Neem dan contact op met Marlies Ballemans via 088-4040333 of via marlies@energievoormkb.nl. 
Of kijk op onze website: energievoormkb.nl

Keurmerk veilig ondernemen

Aed overzicht hemrik

Bedrijvenvereniging De Hemrik

Contactgegevens

Bedrijvenvereniging De Hemrik
Postbus 7504
8903 JM Leeuwarden

mail icon secretaris@dehemrik.nl