Lid wordenvind het op de hemrik

Starten in Duitsland

VOORBEREIDING: het sleutelwoord voor succes in Duitsland!

Masterclass Duitsland voor Noord-Nederlandse ondernemers gericht op eigen Plan van Aanpak!

Ondernemers met concrete plannen om hun activiteiten uit te breiden naar Duitsland kunnen deelnemen aan de Masterclass “Starten in Duitsland”, die World Trade Center Leeuwarden in samenwerking met Jan W. Temmink van StarteninDuitsland.nl op 27 en 28 juni organiseert.

In Noord-Nederland krijgen bedrijven die deelnemen aan deze exporttraining 50% subsidie op de deelnamekosten. Deze provinciale ondersteuning geldt voor Groningen, Friesland en Drenthe.

Deeltrainingen
In 5 deeltrainingen van één dagdeel worden ondernemers – gericht op hun eigen product of dienst – begeleid om succesvol zaken te doen in Duitsland.

Concreet en praktisch
Het resultaat is een eigen Plan van Aanpak waarmee men direct aan de slag kan. Tijdens de training wordt veel praktijkinformatie gedeeld en verkrijgt men handige tips en bruikbare tools om te ondernemen op de Duitse markt. De hele training is gericht op het maken van keuzes. Want dikwijls geldt: ‘kiezen om gekozen te worden’. Juist deze gedegen voorbereiding op de Duitse marktbewerking maakt uiteindelijk het verschil tussen wel of geen succes.

Inhoud deeltrainingen
Op 27 juni wordt de entreestrategie voor het eigen product of dienst voor Duitsland besproken. Ook worden de (zakelijke) cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland toegelicht, deels gebruikmakend van rollenspelen. Op 28 juni staat (online) marketing centraal. Aansluitend worden de juridische, fiscale en financiële aspecten met betrekking tot het zaken doen in Duitsland besproken. In overleg met de deelnemers wordt er na de zomervakantie 1 dagdeel gereserveerd voor de afsluiting: iedere deelnemer presenteert beknopt de hoofdlijnen van het eigen Plan van Aanpak. Aansluitend evaluatie door de deelnemers en de aanwezige trainer(s).

Wij verwachten van iedereen een actieve deelname. Dit betekent voorbereiding aan de hand van vragen bij iedere deeltraining, opdat goede keuzes worden gemaakt voor het eigen Plan van Aanpak.

Kortom, de hele training is gericht op ‘ERFOLG’!

Ook succesvol ondernemen in Duitsland?
Schrijf je nu in of kijk voor meer informatie op: wtcbusinessacademy.com/starten-in-duitsland

Locatie
WTC Business Academy
World Trade Center Leeuwarden
Heliconweg 52
8914 AT Leeuwarden

P.S. Kijk op de website voor het GRATIS boek en
het overzicht van informatieve Duitse websites!

Keurmerk veilig ondernemen

Aed overzicht hemrik

Bedrijvenvereniging De Hemrik

Contactgegevens

Bedrijvenvereniging De Hemrik
Postbus 7504
8903 JM Leeuwarden

mail icon secretaris@dehemrik.nl