Lid wordenvind het op de hemrik

De nieuwe Planetenlaan

De verkeersveiligheid op de Hemrik wordt verbeterd!!! Uit de in 2015 gehouden enquête onder de leden van de bedrijvenvereniging, in het kader van het Keurmerk Veilig Ondernemen op Bedrijventerreinen, bleek dat u in grote getale de verkeersveiligheid een punt voor verbetering vond op de Hemrik. En dat heeft resultaat gehad!!

Na diverse overleggen tussen gemeente, bedrijvenvereniging en ondernemers is er een plan gemaakt om de verkeersveiligheid op de Planetenlaan te verbeteren. Zowel de gemeente, bedrijvenvereniging en de betrokken ondernemers in de werkgroep Verkeer zijn tevreden met de voorgestelde maatregelen. Deze maatregelen zijn op 19 februari gepresenteerd op een inloop-bijeenkomst van de gemeente Leeuwarden.De infobijeenkomst gemist?? Via onderstaande link kunt u alsnog de tekening bekijken van de voorgestelde aanpassingen op de Planetenlaan.De volgende aanpassingen/maatregelen worden voorgesteld:
  1. Op de kruising Planetenlaan-Saturnusweg/Poolsterweg wordt een rotonde aangelegd die ruim genoeg is voor grote vrachtauto’s.
  2. Vanaf de Coronaweg wordt het mogelijk om de Aldlânsdyk op te rijden en in te voegen.
  3. De in/uitrit bij de Mazzelshop wordt verplaatst naar de erfafscheiding tussen Praxis en de Mazzelshop en veiliger gemaakt met een langere invoegstrook in de middenberm van de Planetenlaan.
  4. Op de T-kruising met de Zuiderkruisweg kun je alleen nog rechtsaf en vervolgens op de rotonde terugkeren naar de verkeerslichten Anne Vondelingweg-Planetenlaan.
Klik hier voor het ontwerp met de verkeersaanpassingen in de Planetenlaan.

Keurmerk veilig ondernemen

Aed overzicht hemrik

Bedrijvenvereniging De Hemrik

Contactgegevens

Bedrijvenvereniging De Hemrik
Postbus 7504
8903 JM Leeuwarden

mail icon secretaris@dehemrik.nl