Lid wordenvind het op de hemrik

Openbare verlichting op de Hemrik

De gemeente Leeuwarden wil de komende jaren minder openbare verlichting. Waar voorheen de landelijke richtlijnen veelal leidend waren over de te plaatsen lantaarnpalen, wil de gemeente vanaf
nu meer kijken naar het beoogde effect. Ook in het kader van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. 

De nieuwe uitgangspunten voor straatverlichting zijn opgenomen in de nota “Het donker belicht” en staan op onze website www.leeuwarden.nl/verlichting. In deze nota wordt eveneens aandacht besteed aan de omslag die we willen maken naar efficiënter licht in de vorm van dim- en ledverlichting. Naast duurzaam en milieuvriendelijk moet openbare verlichting ook veilig, sfeervol en betaalbaar zijn. En het moet aansluiten bij de wensen van de bewoners/gebruikers. Inmiddels is contact gelegd met de parkmanager. Samen met de parkmanager zijn we tot een voorstel gekomen over mogelijk te verwijderen lantaarnpalen op het bedrijventerrein. Voordat we de palen verwijderen, start binnenkort een proefperiode van een aantal maanden waarin de beoogde lantaarnpalen worden uitgeschakeld. Deze palen worden gemarkeerd met een rode sticker “licht uit”.

Tijdens de proefperiode kunt u reageren via www.leeuwardennl/verlichting. Ook organiseren we na de proefperiode een inloopavond. Tijdens de inloopavond kunt u eveneens uw op- of aanmerkingen plaatsen over de (openbare) verlichting op uw bedrijventerrein en reageren op het voorstel. U wordt te zijner tijd nader geïnformeerd wanneer deze inloopavond plaatsvindt.
Met deze nieuwsbrieven houden we u komende tijd op de hoogte van het proces. Ook op de site www.leeuwarden.nl/verlichting vindt u meer informatie.

Klik hier voor de nieuwsbrief Openbare Verlichting.
Klik hier voor de plattegrond met de verwijderen lantaarnpalen.
0
0
0
s2smodern

Keurmerk veilig ondernemen

Aed overzicht hemrik

Bedrijvenvereniging De Hemrik

Contactgegevens

Bedrijvenvereniging De Hemrik
Postbus 7504
8903 JM Leeuwarden

mail icon secretaris@dehemrik.nl