Lid wordenvind het op de hemrik
https://dehemrik.nl/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/866/topfysio_1673443346.jpg

Topfysio Leeuwarden

Siriusweg 7 , 8938 BB Leeuwarden

Bedrijfsdetails

Geschiedenis
Sinds 1 januari 2005 is het huidige Topfysio opgericht vanuit een samenwerking tussen Topfysio en Alfred Guljé Fysiotherapie, Preventie en Sportverzorging . Topfysio is oorspronkelijk opgericht in 2001 in Leeuwarden. Alfred Guljé Fysiotherapie, Preventie en Sportverzorging is in 1997 opgericht in Sneek.

Topfysio is inmiddels een organisatie met 4 vestigingen. Op dit moment is Topfysio actief in 3 plaatsen in Friesland (Leeuwarden, Sneek en Wommels) en een in Amsterdam.

Vanaf 2005 is Topfysio gestaag gegroeid en zijn er steeds meer fysiotherapeuten, met elk hun eigen achtergrond en ervaring, bij ons komen werken. Momenteel werken er 16 fysiotherapeuten, waarvan 4 gespecialiseerd in manuele therapie en 1 in acupunctuur. De therapeuten zijn zorgvuldig geselecteerd, hebben een (top)sportachtergrond, volgden elk een cursus dry needling, deden de opleiding aan het IAS en daarnaast nog andere opleidingen.

Voor meer informatie over onze medewerkers: kunt u terecht bij het kopje fysiotherapeuten.

Werkwijze
Bij Topfysio staat de combinatie van het verbeteren van de spierkwaliteit en het verhogen van de belastbaarheid door training centraal.

Intake
Tijdens de intake en het stellen van de diagnose richt Topfysio zich op de klacht en op de wens. Wat zou de cliënt moeten kunnen en willen in het dagelijks leven, zowel qua werk als sport. Nadat is geconstateerd met welke vorm van therapie u het snelst weer op de been bent wordt een behandelplan opgesteld.

De therapie
Een verminderde spierkwaliteit kan leiden tot een afname van belastbaarheid. Pijn in spieren en gewrichten kan een gevolg hiervan zijn. Je raakt in meer of mindere mate geblesseerd of zelfs arbeidsongeschikt. Een andere reden waardoor spierkwaliteit afneemt is het ontstaan van triggerpoints in de spieren.

De kwaliteit van spieren verbetert als de triggerpoints zijn weggenomen. De pijnklachten verminderen vaak drastisch na het behandelen van de triggerpoints. Topfysio deactiveert deze triggerpoints middels dry needling of fricties. Daarnaast biedt Topfysio ook manuele therapie, acupunctuur, behandelingen met de RSQ, medical taping en echografie aan om uw klacht te verhelpen. Na behandeling is het lichaam klaar voor de volgende stap: de actieve revalidatie.

Essentieel bij Topfysio is het individuele deel van de therapie. De belasting en belastbaarheid worden zo op elkaar afgestemd dat de patiënt optimaal herstelt na de geleverde trainingsbelasting. Het accent van de training ligt op het verhogen van de belastbaarheid. Wanneer de spieren beter belastbaar zijn, is de kans op een terugval kleiner.
Type:
Dienstverlener

Kaartlocatie

Keurmerk veilig ondernemen

Aed overzicht hemrik

Bedrijvenvereniging De Hemrik

Contactgegevens

Bedrijvenvereniging De Hemrik
Polluxweg 20
8938 AZ Leeuwarden

mail icon secretaris@dehemrik.nl
© 2023 Bedrijvenvereniging De Hemrik