Skip to main content
Lid wordenvind het op de hemrik
  • Infra
  • Pol Infratechniek BV
https://dehemrik.nl/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/660/pol-1612166694.jpg

Pol Infratechniek BV

Siriusweg 2 , 8938 BB Leeuwarden

Bedrijfsdetails


Op ons werkterrein kunt u onze mensen beschouwen als een bindende factor. Zij verbinden letterlijk punt A met punt B. Zorgen direct of indirect voor vervoer van allerlei diensten. Brengen mensen in contact met nutsvoorzieningen. Waar nodig leveren we u opgeleide mensen. Ons werk heeft dus alles te maken met verbinden. Wij verbinden onszelf ook, namelijk tot het nakomen van afspraken met onze opdrachtgevers. Met u bijvoorbeeld. Een relatie begint vaak met een telefoontje. Bel ons eens over de mogelijkheden. Ons telefoonnummer is 058 2848600.

Geschiedenis
Gebroeders Pol b.v. is in 1926 opgericht in Leeuwarden door Willem en Johannes Pol. Het bedrijf is begonnen als straatmakerbedrijf en voerde werkzaamheden uit voor met name nutsbedrijven en het toenmalige provinciaal energiebedrijf.
In de loop der jaren zijn de werkzaamheden uitgebreid met het aanleggen van ondergrondse energie- en telecommunicatie kabels. Vervolgens werden bij gecombineerde aanleg projecten ook gas- en waterleidingen en cai-kabels aangelegd. De laatste jaren worden daarnaast ook veel glasvezelkabels aangelegd en gemonteerd. Ook beschikt het bedrijf al een groot aantal jaren over een boormachine voor het maken van gestuurde boringen voor de aanleg van kabels en leidingen onder weg- en waterwegen door. Tevens beschikt Gebroeders Pol b.v. tegenwoordig over een vijftal hoogwerkers voor het aanleggen en onderhouden van (openbare) verlichtingsystemen.Bij oprichting was het bedrijf gevestigd aan de Sweelinckstraat in Leeuwarden. Vervolgens is het verhuisd naar de Dokkumertrekweg. Daar stond een loods waarin eerst ook het kantoor was gevestigd. Later zijn twee woonhuizen gebruikt als kantoor. Daarna is het bedrijf in 1997 verhuisd naar de huidige locatie aan de Siriusweg 2 op industrieterrein De Hemrik. Hier is een modern kantoor in gebruik met een aangebouwde werkplaats en een groot opslagterrein.

Het bedrijf heeft in het verleden maximaal 120 medewerkers in dienst gehad. Bij het aanleggen van kabels waren ploegen van 10 tot 15 werknemers gebruikelijk. De sleuven werden nog met de schep gegraven en de kabels werden nog handmatig in de sleuf getrokken. Tegenwoordig vinden veel kabel- en leidingwerkzaamheden plaats met behulp van minigraafmachines en worden de kabels getrokken met behulp van een lier. Mede hierdoor zijn de ploegen tegenwoordig een stuk kleiner.Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door de 3e generatie Pol. Het is nog steeds een echt familiebedrijf, waarvan de korte communicatielijnen en een informele sfeer belangrijke kenmerken zijn.

Het bedrijf heeft voor de toekomst als doel gesteld te groeien en mee te gaan met de ontwikkelingen in de vakgebieden waarin ze werkzaam is. 



Kaartlocatie