Skip to main content
Lid wordenvind het op de hemrik
https://dehemrik.nl/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1621/Kooistra.png

Kooistra.com

Apolloweg 2 , 8938 AT Leeuwarden

Bedrijfsdetails

Een echt familiebedrijf, nu de 3e generatie!

In 1935 startte Heerke Kooistra de verkoop van losse goederen aan particulieren via een bakfiets, in de regio ´de dubbeltjeskar´ genoemd.

Later volgde de verkoop via Kooistra Warenhuis in Damwoude (nu Kooistra meubelering gevestigd), de verkoop van kleding (nu Kooistra Kleding) en verkoop van restantvoorraden vanuit de blauwe loods.  Helaas overleed Heerke Kooistra op jonge leeftijd. Dirk Kooistra heeft met toestemming van de kantonrechter vanwege de jonge leeftijd (17 jaar), de zaak overgenomen.

De markt waarin het bedrijf opereerde, veranderde sterk. Dirk Kooistra was niet alleen lokaal actief, maar door de val van de muur in Oost Duitsland (1989) werd ook daar veel handel gedreven in de regio. Het bedrijf kreeg steeds meer een internationaal karakter. Grote voorraden vanuit het (voormalig) DDR regime waren achtergebleven in het Oostblok, Dirk Kooistra was hier een grote speler en was zelf 5 dagen per week in Oost Duitsland. Ook waren er verkopingen aan particulieren in ´oude loodsen´. Een drukke, maar goede tijd!

In 1993 ontstond het idee om eigen ´tijdelijke´ winkels in de Noordelijke regio van Nederland te openen. De naam winkelnaam ´Maxx´ ontstond. Op dit moment zijn er nog steeds diverse Maxx vestigingen. De Maxx winkels zijn veelal tijdelijke winkels, al zijn sommige winkels er wel 5 jaar. In de loop der tijd zijn er wel 65 Maxx winkels geweest in heel Nederland.

In 1994 vestigde het bedrijf zich op een nieuwe locatie aan de Fortuinweg in Dokkum. Hier was een groot magazijn en kantoren en had het bedrijf de officiele naam: Kooistra Dokkum BV. In 1998 startte Eric Kooistra, na zijn heao studie afgerond te hebben, bij het bedrijf. Kooistra wordt ook een vaste deelnemer van diverse groothandels beurzen in Duitsland.

Na 2010 doet Dirk Kooistra het iets rustiger aan, maar blijft dagelijks actief binnen het bedrijf. Eric is veel op pad en verblijft veel in het buitenland. Dirk Kooistra zorgt dat het kantoorapparaat goed blijft functioneren, begeleid de diverse Maxx winkels en doet de inkoop van winkelrestanten in Nederland etc. Tot op heden zijn Dirk en Eric Kooistra beide altijd aanwezig op de diverse handelsbeurzen in binnen- en buitenland.

In 2010 verhuisde het bedrijf van Dokkum naar Leeuwarden.Op de nieuwe locatie heeft het bedrijf een groot magazijn, kantoren en een nieuwe showroom. Ook zijn er regelmatig particuliere verkopingen op deze locatie. De naam Kooistra Dokkum BV blijft  de eerste jaren na de verhuizing bestaan. 

In 2013 wordt Kooistra Winkels BV opgericht. Deze nieuwe BV is opgericht voor de winkelactiviteiten van het bedrijf.
In 2014 wordt de naam Kooistra Dokkum BV. veranderd in Kooistra.com BV., dit is de BV naam waarmee de groothandel, tot op heden toe, naar buiten treedt.   


Kaartlocatie