Skip to main content
Lid wordenvind het op de hemrik
https://dehemrik.nl/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1721/ico_damstra.jpg

Koninklijke Damstra Installatietechniek

Castorweg 25 , 8938 BE Leeuwarden

Bedrijfsdetails

Damstra is specialist in alle aspecten van de installatietechniek. We hebben de afgelopen jaren een grote ervaring en expertise opgebouwd door de realisatie van diverse grote en kleinere projecten. Het gaat bij ons niet alleen om kwaliteit (dat is een voorwaarde), maar het gaat ook om innovatief denken, energiebesparing en zekerheid. Meedenken met de klant, nauw overleg en een goede inventarisatie van de eisen van de opdrachtgevers zijn van groot belang. Zowel in nieuwbouw als verbouw worden projecten uitgevoerd, waarbij onze uitstekende geoutilleerde werkplaats, moderne gereedschappen en materialen een grote rol spelen.

 

Van wagenmakerij tot moderne installatietechniek, vier generaties Damstra

Trio aan het werk Damstra is ontstaan uit wagenmakerij Van der Wiel. In 1910 begon Van der Wiel als wagenmaker en postkantoorhouder te Driezum. Hij maakte niet alleen wagens, maar ook de houten pompen die veel bij de boeren werden gebruikt. En was er iets kapot, dan kon Van der Wiel het repareren.

Na de Tweede Wereldoorlog kwam Teake Damstra senior in het bedrijf. De firma werd omgedoopt tot Van der Wiel & Damstra en onderbezieling van de jonge Teake werden de waterpompen uitgebreid naar alle mogelijke toepassingen van waterpompen en leidingen. Er kwam gas, verlichting en later elektriciteit bij.

Toen Thymen Damstra in 1971 als werknemer voor zijn vader aan het werk ging, telde het bedrijf drie man personeel. Thymen Damstra nam in 1973 de leiding over van zijn vader een bouwde het bedrijf verder uit. Het personeelsbestand groeide van 3 naar het huidige aantal van 125 man personeel.

Tijdens het 100-jarig bestaan in 2010 droeg Thymen Damstra de leiding over aan zijn oudste zoon Teake. In dat zelfde jaar kreeg Damstra ook het predikaat Koninklijk. Thymen is nog steeds werkzaam bij Damstra en samen met zijn twee oudste zoons aandeelhouder. Damstra Beheer heeft twee divisies (Koninklijke Damstra Installatietechniek BV en WTRD Technoservice BV). Na vier generaties Damstra is er nog steeds een breed aanbod van diensten, maar de klanten komen allang niet meer alleen uit de agrarische sector.

 

Kaartlocatie