Lid wordenvind het op de hemrik
https://dehemrik.nl/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/864/id_frm_1673256130.png

IdFrm

Uranusweg 18 , 8938 AJ Leeuwarden

Bedrijfsdetails

Toewerken naar een volledig duurzame en circulaire lichtvoorziening, afgestemd op het gebruik en functionaliteit van de ruimte door mensen; dát is het doel van IdFrm.

Jan Adema, oprichter en directeur IdFrm, heeft ruim dertig jaar ervaring in de verlichtingswereld en heeft in die tijd de technologieën die gebruikt worden om licht te leveren zien veranderen. Jan: “Duurzaam licht speelt een belangrijke rol op weg naar energieneutraal vastgoed.

Daar hebben we allemaal baat bij. Maar in de eerste plaats moet de mens in de betreffende ruimte centraal staan bij het maken van lichtplannen en toe te passen armaturen. Want licht heeft invloed op ieders gezondheid en effectiviteit.”

Missie IdFrm

If you want good light

IdFrm wil een actieve bijdrage leveren aan het vergroten van de positie van LED verlichting in de verduurzaming van de maatschappij en verbetering van werkomstandigheden. Dit wil zij bereiken door professioneel lichtadvies uit te brengen aan de zakelijke markt, haar klantenkring uit te breiden, te innoveren en samen te werken met anderen.

Verduurzaming

Niet alleen goed voor de portemonnee......

Veel gebouwen zijn nog voorzien van conventionele verlichting. Het is betrekkelijk eenvoudig om de TCO (total cost of ownership) van een gebouw aanzienlijk te verlagen door te kijken naar de energierekening en de toegepaste verlichting. IdFrm helpt hen hier bij.

Jan Adema ziet duurzaamheid echter breder dan louter het energievraagstuk: “Voor mij gaat duurzaamheid niet alleen over het toewerken naar een schone en duurzame economie, maar ook over werkgelegenheid en mooie kansen in Nederland. Producten die hier geproduceerd worden hoeven niet verscheept te worden vanuit Azië. Dat is duurzamer. Maar het zorgt ook dat er in Nederland mooie en innovatieve bedrijven zijn die zorgen voor werkgelegenheid in de maakindustrie. Dat is voor mij en IdFrm minstens zo belangrijk. Zo houden we het mooie Nederland interessant voor jong talent.”

Meer dan een paar lampjes

Jan Adema: ‘We creëren sfeer. IdFrm staat voor ‘Idea to Form” ofwel van idee naar uitvoering. Wanneer we een lichtplan maken, begint dat bij de functionaliteit van de ruimte. Hierin staat de mens dan wel gebruiker centraal. In een kantoor wil je een gemoedelijke atmosfeer waar men zich kan concentreren, terwijl je in een vergaderruimte met het licht een kick wilt geven.’ En dat kan met LED. LED stond in het verleden nog bekend als koud licht, maar met 1850 Kelvin is led tegenwoordig zelfs warmer dan kaarslicht.

Type:
Groothandel, MKB

Kaartlocatie

Keurmerk veilig ondernemen

Aed overzicht hemrik

Bedrijvenvereniging De Hemrik

Contactgegevens

Bedrijvenvereniging De Hemrik
Postbus 7504
8903 JM Leeuwarden

mail icon secretaris@dehemrik.nl