Skip to main content
Lid wordenvind het op de hemrik
https://dehemrik.nl/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/781/europrovyl-1612166941.jpg

Europrovyl

Vestaweg 1 , 8938 AV Leeuwarden

Bedrijfsdetails

Met vele decennia bewezen historie, circa 125 vakkundige medewerkers en een productie van gemiddeld 170 kozijnen per dag, mag Europrovyl zich een van de grootste fabrikanten van kunststof kozijnen in ons land noemen. Naast producent zijn wij vooral innovator en meedenker met de kwalitatief hoge eisen van Bouwend Nederland.

Alles wat Europrovyl bedenkt en maakt, ademt innovatie. Zo hebben wij het gepatenteerde verdiept profiel ontworpen, het Holland 100 systeem. Ook het 'Authentiek Kozijn' - het imitatie schuifraamkozijn - komt uit onze koker. Daarnaast hebben wij eveneens het eerste kunststof kozijn met de zogenaamde houtlook-verbinding geïntroduceerd.  Begrijpelijk dat enkele van onze innovaties inmiddels gepromoveerd zijn tot de Nederlandse standaard.

EEN PRESTATIE IN INNOVATIE

De focus van Europrovyl ligt breder en dieper dan puur de productie van kunststof kozijnen. Samen met u verkennen we mogelijkheden, realiseren we maatwerkeisen en maken we mogelijk wat niet eerder werd vertoond. Van advies tot en met engineering en van productie tot en met montage leveren wij de beste kwaliteit en oplossingen.

WAARMAKEN WAT WE BELOVEN

Europrovyl kent de belangen in de bouw. Bij uw nieuwbouw - en renovatieprojecten grijpt uw planning als een goed geolied raderwerk in elkaar. Ons aandeel daarin is betrouwbaar en verifieerbaar. We doen wat we beloven en onze direct en altijd aanspreekbare projectleider bewaakt, stuurt bij, keurt, corrigeert en informeert.

BIM

Een bouwproces kent een enorme hoeveelheid samenwerkende partijen. Europrovyl draagt graag bij aan een structurele samenwerking door het BIM concept te omarmen. Europrovyl engineert al sinds jaren met het softwarepakket Revit en kan inmiddels vele tientallen projecten bij vele klanten als referentie opgeven.

BIM is een werkmethodiek die oplevert dat alle relevante informatie tijdens alle fases van het bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd. Niet in verspreide mappen of dossiers, maar in een digitaal 3D gebouwmodel. Alle partijen, en dit is een groot voordeel, hebben rechtstreeks toegang tot al deze centrale informatie. Alle deelnemers, van architect tot aannemers, hebben 24/7 inzicht in het totaal aan actuele handelingen, activiteiten en afspraken. Kortom, iedereen werkt altijd met dezelfde actuele feiten. BIM is dus synoniem aan samenwerken en een permanente informatie uitwisseling. In de automotive en aerospace-industrie zijn deze methodieken en informatieopslag al heel lang de normaalste zaak van de wereld en nu omarmt de bouw deze bewezen digitale techniek ook.

Ook waardevol voor de bouw
Europrovyl weet zeker dat BIM zijn waarde ook binnen de bouw zal bewijzen. De efficiency stijgt doordat alle partijen permanent en actueel van elkaar op de hoogte zijn. Dit versnelt het traject en vermindert de kans op faalkosten omdat ontwerp- en bouwfouten vroegtijdig gesignaleerd kunnen worden. Kortom, BIM garandeert talloze voordelen voor alle betrokken partijen.

BIM, de vele voordelen

 • Daling faalkosten door snelle signalering van ontwerp- en bouwfouten.
 • Verbetering van planning en levertijden;
 • Verkorting van de bouwtijd.
 • Sneller inzicht in hoeveelheden, kosten en opbrengsten van een ontwerp.
 • U voorkomt dubbel werk.
 • BIM reduceert het aantal wijzigingen en/of correcties.
 • U heeft een verbeterd inzicht door 3D visualisatie.
 • Kortom, optimale grip op het ontwerp- en bouwproces.

DUURZAAMHEID

K-VISION kozijnen hebben een lange levensduur, bevatten gerecycled materiaal en zijn zelf volledig recyclebaar. Het kunststof materiaal waaruit K-VISION kunststof kozijnen bestaan, is tot wel tien keer herbruikbaar voor nieuwe kozijnen. Dat is minder belastend voor het milieu. Daarnaast dragen K-VISION kozijnen op de volgende manieren bij aan het hergebruik van kunststof materiaal:

 1. Het kunststof productieafval dat vrijkomt bij het produceren van K-VISION kozijnen wordt meteen verwerkt tot grondstof voor nieuwe kunststof kozijnen.
 2. In ieder K-VISION kunststof kozijn wordt standaard gerecycled materiaal toegepast.
 3. Wanneer u de oude kunststof kozijnen laat vervangen door K-VISION kozijnen, worden de oude kozijnen meegenomen. De materialen (glas, staal, kunststof) worden gesorteerd en het kunststof wordt vervolgens hergebruikt in de productie van nieuwe kozijnen.
 4. Aan het einde van de gebruikstermijn van K-VISION kozijnen kan het kunststof ook weer volledig worden gerecycled.

Goed voor het milieu en je portemonnee!

K-VISION kunststof kozijnen zijn gemaakt van hoog isolerende kozijnprofielen. De combinatie met drievoudig glas zorgt ervoor dat de warmte van de woning binnen blijft. Er wordt minder energie verbruikt om de woning te verwarmen. Dat zorgt enerzijds voor minder Co2-uitstoot zorgt én anderzijds voor lagere energiekosten.

Gezien het recyclingsproces en de eenvoudige de - en hermontage van de kozijnen, passen kunststof kozijnen ook heel goed in een circulaire economie.

Kaartlocatie

company map
Vestaweg 1 , 8938 AV Leeuwarden