Lid wordenvind het op de hemrik
https://dehemrik.nl/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1659/CSK Food.jpg

CSK Food Enrichment

Pallasweg 1 , 8938 AS Leeuwarden

Bedrijfsdetails


Zuivelingrediënten

Picture ZuivelingrediëntenCSK levert toegevoegde waarde aan zuivelingrediënten voor gefermenteerde zuivelproducten zoals cultures, kaas coating, stremsel, permeaat, destillaat, zuurselmedia, kleurstoffen en conserveringsmiddelen.  Klantspecifieke oplossingen gecombineerd met een grote expertise in zuiveltechnologie zorgt voor de creatie van hoogwaardige producten.

Cultures

CSK biedt een volledige range aan cultures die speciaal zijn ontwikkeld voor de kaas, yoghurt, boter en vers gefermenteerde markt. Al onze geconcentreerde cultures worden toegepast vanwege hun uitstekende eigenschappen, zoals een snelle en stabiele verzuring, zeer goede smaakontwikkeling en hoge faagresistentie.

Kaascoating

De manier om de hoge kwaliteit van authentieke natuurgerijpte kaas te communiceren is door de uitstraling van kaas en de kaassmaak met elkaar overeen te laten komen. Voor zowel merkkazen als voor regionale specialiteiten verbetert kaascoating het imago en de merkwaarde van kaas. Het onderscheidend vermogen van CSK als marktleider in kaascoating is gebaseerd op klantspecifieke coatingconcepten, die zijn afgestemd op de voorkeuren van de klant.

Coagulanten

Met meer dan 100 jaar praktijkervaring en R&D-kennis biedt CSK een breed scala van natuurlijke en microbiële coagulanten onder de naam Kalase® en Milase®.

Permeaat

Permeaat wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van boter volgens het NIZO systeem. Zoete room wordt hierbij omgezet in verzuurde boter door na het karnen melkzuur-permeaat en cultures of melkzuur-destillaat toe te voegen.

Destillaat

Melk wordt als basis gebruikt om Ceska ®-lact destillaat te produceren. De melk wordt gefermenteerd en gedistilleerd met stoom. Speciaal gekozen melkzuurbacteriën worden gebruikt om het gewenste smaakprofiel bereiken.

Media

CSK’s  expertise in bulkstarter productie wordt gebruikt voor de ontwikkeling van een breed portfolio van zuurselmedia, die optimaal zijn afgestemd op de bestaande Ceska ® - star bulkstartercultures. Het zuurselmedia portfolio bestaat uit kaas, yoghurt, boter media, elk met haar specifieke eigenschappen.

Natuurlijke kleurstoffen

Annatto en ß-caroteen zijn natuurlijke kleurstoffen. Annatto en ß-caroteen worden al sinds eeuwen toegepast, vooral in margarine, boter, kaas en andere zuivelproducten. Vanwege de variatie van de kleur van melk gedurende de seizoenen, worden deze kleurstoffen  normaal gesproken gebruikt om de kleur van de kaas gedurende het jaar te standaardiseren.

Conserveringsmiddelen

CSK levert conserveringsmiddelen zoals natriumnitraat en lysozym om kaas tegen het laat-los gebrek te beschermen, veroorzaakt door de uitgroei van Clostridium tyrobutyricum. Daarnaast wordt natamycine geleverd als een antischimmelmiddel om het kaasoppervlak te beschermen tegen de ontwikkeling van gisten en schimmels.

Calciumchloride

Calciumchloride speelt een belangrijke rol bij het ​​stremmingsproces en beïnvloedt de wrongelvorming. Op deze wijze optimaliseert calcium chloride het kaasbereidingsproces en compenseert het een wisselend calciumgehalte in de melk dat wordt veroorzaakt door seizoensinvloeden. Calciumchloride is een gezuiverde en gestandaardiseerde oplossing. Meer over Calciumchloride

Stabilisatoren

Naast het uitgebreide portfolio van cultures, biedt CSK ook een range van op maat gemaakte zuivelstabilisatoren, die de reologie van uw product en houdbaarheid positief kunnen beïnvloeden. Voor verschillende toepassingen, zoals yoghurt, drinkyoghurt en verse kaas, werken we samen met onze klanten om eindproducten te ontwikkelen die tegemoet komen aan de consumentenwensen.

Kaartlocatie

Prijslijst

0.00 EUR

Keurmerk veilig ondernemen

Aed overzicht hemrik

Bedrijvenvereniging De Hemrik

Contactgegevens

Bedrijvenvereniging De Hemrik
Postbus 7504
8903 JM Leeuwarden

mail icon secretaris@dehemrik.nl