Skip to main content
Lid wordenvind het op de hemrik
https://dehemrik.nl/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/0/biologische_kaas-1625729367.jpg

Biologische-kaas.nl

Avondsterweg 3 , 8938 AK Leeuwarden

Bedrijfsdetails

Onze biologische kaas:
Het begint bij onze biologische boer die zijn dieren alle ruimte geeft en ervoor zorgt dat de dieren zolang mogelijk buiten kunnen grazen in de weide. De weilanden van onze biologische boeren worden niet kunstmatig bemest en er worden ook geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Ook worden de dieren niet preventief in gespoten met antibiotica, als ze ziek zijn wordt dit meestal opgelost met natuurlijke kruiden. De antibiotica mag ook niet in de melk aanwezig zijn.

Bij onze kaasmakerijen wordt de melk getest op afwijkingen en daarna zo snel mogelijk verwerkt tot kaas. Onze biologische kaas wordt per definitie niet gemaakt met het gebruik van e- nummers en/of kleurstoffen.

Onze biologische kaas is uit pure melk vervaardigd. Deze melk wordt wel of niet gepasteuriseerd, als toevoeging wordt stremsel dat meestal vegetarisch is gebruikt. Ook wordt er zuursel toegevoegd en, wanneer nodig, kruiden als het bijvoorbeeld om brandnetel kaas gaat.

Hierna gaat de biologische kaas in het pekelbad, na de pekel tijd wordt de biologische kaas geplastificeerd. Dit is een plastic soort waarbij geen schimmelwerend middel is in vervaardigd.

Zodra de biologische kaas een bepaalde leeftijd heeft bereikt, halen wij de biologische kazen op en verkopen wij deze op de markten en in onze webshop. Of wij laten de biologische kazen nog door rijpen.

Als we de biologische kaas versturen wordt deze kaas bij de klant aangeleverd in vacuüm verpakking.

Dus is de smaak natuurlijk lekkerder! Kom bij ons op de markt proeven of bestel in deze shop en overtuig u zelf!

Onze markten:

  • dinsdag, Vismarkt te Groningen van 9.00u – 17.00u
  • woensdag, Breedstraat te Dokkum van 9.00 u – 17.00u
  • donderdag, Raadhuisplein te Drachten van 9.00u – 16.00u
  • vrijdag, Zaailand te Leeuwarden van 9.00u – 17.00u
  • En op elke zaterdag van 9.00u – 14.00u op het parkeerterrein tuinen te Frederiksoord
Type:
Winkel

Kaartlocatie