Lid wordenvind het op de hemrik
https://dehemrik.nl/media/com_jbusinessdirectory/pictures/companies/1672/auto haaima.jpg

Auto Haaima Leeuwarden BV

Coronaweg 2 , 8938 CA Leeuwarden

Bedrijfsdetails

De oorsprong van Peugeot Haaima vindt eigenlijk al in 1926 plaats. Toen maakte overgrootvader Piebe Haaima een start met z’n eigen bedrijf, gespecialiseerd in zwarte brand. In 1949 werd Garagebedrijf Haaima overgenomen door zoon Anne Haaima en zijn vrouw Marije Haaima-Hoekstra, zij veranderden het een bedrijf gespecialiseerd in trekkers en motoren. 

In 1969 namen zij het bedrijf van Marije haar vader, Willem Hoekstra, over in Wurdum. Zij verplaatsten daarmee de onderneming van Hijlaard naar Wurdum omdat ze daar meer toekomst zagen voor de handel in landbouwmachines en de verkoop van trekkers, vrachtwagens en fietsen. Overigens kwam de grootste geldstroom destijds uit de melkrijderij en het vervoer. ,,We haalden melkbussen bij de boeren op en we hadden ook een eigen taxibedrijf’’, vertelt Piebe, zoon van Anne en Marije.

De zaken verliepen voorspoedig, maar in 1974 zag de wereld er plotseling heel anders uit toen Anne Haaima aan kanker overleed. Piebe Haaima was toen 19 jaar, had het diploma van de LTS en de MTS op zak, en stond er samen met zijn moeder alleen voor. Zonnige kanten waren er gelukkig ook. Zo werd het hectische jaar door Piebe afgesloten met een ontmoeting met Fokje de Jong met wie hij begin 1975 trouwde.In Wurdum werd het merk Simca gevoerd, daarnaast was Haaima subdealer van Dijkstra in de P.C. Hooftstraat in Leeuwarden. Later veranderde dat in Chrysler, Simca en Talbot. In 1981 werd het bedrijf van Marijke Haaima-Hoekstra in zijn geheel overgenomen door zoon Piebe. Na enkele moeilijke jaren kwam er een omslagpunt in 1983 met het dealerschap van Peugeot. In dit jaar werd ook de succesvolle Peugeot 205 geïntroduceerd, een model dat meer dan 25 jaar werd geproduceerd en in de Peugeot 206 een gewaardeerde opvolger vond. 

Met de komst van een Peugeotdealer in Leeuwarden, Zenith, verloor Haaima in 1993 het dealerschap van Peugeot. Maar door een krachtige samenwerking met andere Peugeot dealers uit Friesland bleef Haaima niet alleen fier overeind staan, maar kwam sterk terug. Haaima nam in 1998 de failliete Peugeotdealer Zenith over en werd hoofddealer van de regio Leeuwarden e.o. Vier jaar later was er opnieuw iets te vieren. In 2002 werd er in Wurdum een nieuwe, grotere werkplaats geopend waardoor het bedrijf in één keer twee keer zo groot werd. Met twee vestigingen, in Leeuwarden en Wurdum, is Haaima dan één van de twee hoofddealers in Friesland
.

Mei 2008 is opnieuw een mijlpaal voor het familiebedrijf Haaima. Vanaf dat moment zijn zoon Anne-Tjeerd Haaima en schoonzoon Arne S. Brouwers mede-eigenaar van het familiebedrijf. Anne-Tjeerd Haaima was al jaren actief voor Haaima, als adviseur zakelijke markt en fleetsales, en Arne S. Brouwers vanaf 2003 als directeur van Haaima Leeuwarden. 

In juli 2008 ontstaat Haaima Franeker, na de overname van Kuiken Peugeot Franeker. Maar er veranderde meer. Een jaar later, in 2010, werd Peugeot Haaima uitgebreid met een ander merk, namelijk Suzuki, en werd Suzuki Franeker hoofddealer van Suzuki Noord-West Friesland. Daar bleef het niet bij. De dadendrang van Peugeot Haaima was ongekend groot. In datzelfde jaar vindt namelijk de overname van Stellema Burgum plaats dat een nieuwe, voor de hand liggende naam krijgt: Haaima Burgum. Bovendien mag Haaima zich - na het wegvallen van Stellema Dokkum als Peugeot dealer - hoofddealer van dit merk in Friesland noemen, samen met Peugeot Hylkema. 

Naast de autobedrijven bestaat de Haaima groep ook uit twee schadebedrijven. Namelijk Autoschade Grou en Autoschade Posthuma Leeuwarden welke respectievelijk in 2001 en in 2007 werden overgenomen.

Haaima dankt zijn uitbreiding en bestaansrecht mede door zijn toegewijde medewerkers en echtgenotes en hun inzet. Samen met deze club mensen kunnen wij verder bouwen aan de toekomst.
Ja

Kaartlocatie

Prijslijst

0.00 EUR

Keurmerk veilig ondernemen

Aed overzicht hemrik

Bedrijvenvereniging De Hemrik

Contactgegevens

Bedrijvenvereniging De Hemrik
Postbus 7504
8903 JM Leeuwarden

mail icon secretaris@dehemrik.nl